2.1.2021. 15:59
0
Sirija - U napadu na tržnici u Ras al-Aynu poginule dvije osobe, četiri ranjene
U terorističkom napadu na tržnici povrća u Ras al-Aynu na sjeveru Sirije, prema preliminarnim podacima poginula su dva maloljetnika, a ranjene su četiri osobe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vozilo na kojem je ranije montirana bomba aktivirano je na tržnici povrća u okrugu Ras al-Ayn, nasuprot četvrti Ceylanpinar u Sanliurfi.

Prema preliminarnim podacima, poginulo je dvoje djece, a ranjene su četiri osobe.

Ranjeni su kolima Hitne pomoći prebačeni u okolnu bolnicu, a vatrogasci su ugasili požar koji je izbio nakon eksplozije.

Lokalne snage sigurnosti su pokrenule istragu o napadima, navodeći da postoji mogućnost da iza napada stoji teroristička organizacija YPG/PKK.

Distrikt Ras Al-Ayn od terorista YPG/PKK-a operacijom "Izvor mira" oslobođen je 12. oktobra 2019. godine. Međutim, i danas su mete napada terorista područja Ras Al-Ayn i Tel Abyad, prenosi AA.

(FENA)

Sirija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.