12.1.2021. 21:12
0
Angela Merkel traži produženje restriktivnih mjera
Njemačka kancelarka Angela Merkel, poznato je, spada među zagovornike oštrijih mjera kada se radi o suzbijanju širenja koronavirusa.
Tako je i bilo i na sastanku radne grupe za unutrašnje poslove.

Kako javlja njemački Bild, Mekel je na ovom sastanku predložila da ostrije mjere, koje su trenutno na snazi, trebaju ostati još oko dva mjeseca, pa i više. Tačnije, predložila je zadržavanje restriktivnih mjera još između osam i deset sedmica.

Ono od čega strahuje njemačka kancelarka je da bi moglo doći do naglog širenja novog soja koronavirusa za vrijeme uskršnjih praznika. Ona je, kako piše Bild, upozorila članove grupe da bi se broj novozaraženih mogao povećati deset puta do Uskrsa, ako se omogući širenje novog soja, koji se prvi put pojavio u Velikoj Britaniji.

Inače, u Njemačkoj je od početka pandemije zabilježeno više od 1,9 miliona slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je 42.231 osoba. Trenutno je u ovoj državi više od 330.000 aktivnih slučajeva.


(Lejla Trle) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.