13.1.2021. 18:50
0
Biden nominovao Samanthu Power za čelnicu USAID-a
Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden objavio je u srijedu da je nominovao bivšu američku ambasadoricu u Ujedinjenim nacijama Samanthu Power kao administratoricu Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID).

Ukoliko je potvrdi Senat, Power (50) će predvoditi agenciju koja nadzire američku vanjsku humanitarnu i razvojnu pomoć.

Biden je također objavio da ju je tu poziciju uvrstio u Vijeće za nacionalnu sigurnost u Bijeloj kući.

S diplomom pravnog fakulteta univerziteta Harvard, Power je služila u administraciji Obame i Bidena od 2013. do 2017. kao  28. američki stalni zastupnik u Ujedinjenim nacijama.

Od 2009. do 2013., Power je bila član osoblja Vijeća za nacionalnu sigurnost kao posebna pomoćnica predsjednika i direktorica za multilateralna pitanja i ljudska prava, prenosi Xinhua.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.