13.1.2021. 20:24
0
Papa Franjo primio vakcinu protiv koronavirusa
Papa Franjo se u srijedu vakcinisao protiv koronavirusa, prvog dana kampanje cijepljenja u Vatikanu, otkrila su dva njemu bliska novinara.

Novinari argentinskog dnevnog lista "La Nacion" i isusovačkog sedmičnika "America", dvojica prijatelja 84-godišnjeg Franje, tvrde da se on vakcinisao u srijedu u dvorani Pavla VI. u Vatikanu, prenosi agencija France Presse.

Sveta Stolica još nije potvrdila te napise. Glasnogovornik Mateo Bruni ranije je najavio početak kampanje cijepljenja oko 5.000 stanovnika i zaposlenika Vatikana.

Sam Franjo je u nedjelju na televiziji rekao da je dogovorio cijepljenje, protivljenje tom činu nazvao je „suicidalnim poricanjem“, a cijepljenje „etičnim izborom“ za zaštitu tuđih života.

(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.