15.1.2021. 12:44
0
Svi pacijenti umrli: Vlasti kopaju masovne grobnice
Guverner najveće brazilske države Amazonas Vilson Lima proglasio je policijski sat zbog izveštaja o velikom povećanju broja smrti povezanih sa koronavirusom.
On je izjavio i da je cijelo jedno bolničko krilo pacijenata umrlo nakon što mu je ponestalo kiseonika za respiratore, javlja ''Gardijan''.

Guverner Lima je proglasio policijski sat od 19 do 6 sati ujutru.

Manaus, najveći grad u Amazoniji, bio je jedno od mjesta koja je najviše pogodio prvi talas epidemije prošlog aprila, a vlasti su bile prinuđene da kopaju masovne grobnice za mrtve, navodi britanski list.

Kako navodi ''Gardijan'', 22. decembra u cijelom gradu Manausu bilo je 39 sahrana, dok je u srijedu oboren novi rekord četvrti dan zaredom sa 198 sahrana.

U subotu je bilo 130 sahrana, u nedjelju 144, u ponedjeljak 150, a u utorak 166, dodaje londonski list.

- Ove brojke pokazuju kristalno jasno da smo svjedoci eksplozije smrtnosti Covid-19 koja je čak veća od one iz prvog talasa - rekao je Lima.

Izveštaji u brazilskim medijima u četvrtak kažu da je nekoliko javnih bolnica potpuno ostalo bez kiseonika.

Državni zvaničnici najavili su da će započeti evakuaciju nekih pacijenata u druge države na lječenje.
 

(Mirza Malović)
Brazil
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.