17.1.2021. 18:37
0
Veliki broj poginulih u zemljotresu u Indoneziji
Najmanje 73 osobe su poginule, nakon što je u petak jak zemljotres pogodio indonezijsku provinciju Zapadni Sulavesi, objavila je u nedjelju Agencija za ublažavanje katastrofa BNPB, javlja Reuters.
Više od 820 osoba je povrijeđeno, a oko 27.800 ih je napustilo domove nakon potresa magnitude 6,2, rekao je glasnogovornik BNPB-a Raditya Jati. Neki su utočište potražili u planinama, dok su drugi otišli u evakuacijske centre, kazali su svjedoci.

Policija i vojni službenici raspoređeni su kako bi zaustavili potencijalne pljačke, dodao je Jati.

Predsjednik Indonezijske meteorološke, klimatološke i geofizičke agencije (BMKG) Dwikorita Karnawati rekao je da bi još jedan potres u regiji mogao potencijalno izazvati cunami.

Indoneziju redovito pogađaju potresi, 2018. godine desio se razorni potres magnitude 6,2, nakon čega je cunami u gradu Palu u Sulawesiju usmrtio hiljade ljudi.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.