20.1.2021. 17:50
0
Joe Biden i zvanično novi predsjednik SAD-a!
Polaganjem zakletve u sklopu svečane ceremonije inaguracije Joseph Biden postao je 46. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, a Kamala Harris prva žena potpredsjednica.

Američku himnu optjevala je superzvijezda Lady Gaga, a nastupila je i Jennifer Lopez.

Odlazeći predsjednik Donald Trump ranije je rekao da neće prisustvovati inauguraciji i danas se vratio u svoju vilu na Floridi. Međutim, inauguraciji su prisustvovali njegov potpredsjednik Mike Pence, te bivši predsjednici George W. Bush, Bill Clinton i Barack Obama.

Kamala Harris je prva potpredsjednica i prva je osoba miješanih afričkih i azijskih korijena koja obnaša ovu dužnost.

Stanovnicima američkog glavnog grada rečeno je da ostanu kod kuće i virtuelnim putem prate inauguraciju kako ne bi riskirali zarazu Covidom.

Od praćenja svečanosti uživo odvraća ih i veliki broj pripadnika snaga sigurnosti, koji su raspoređeni po zabarikadiranom gradu.

Mjere sigurnosti su bile na visokom nivou zbog nedavnih napada na Kapitol.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.