20.1.2021. 18:16
0
Brodolom kod Libije: Poginula 43 migranta iz Afrike
Najmanje 43 zapadnoafrička migranta koji su pokušali da se domognu Evrope udavilo se kod obala Libije u utorak, nakon što se njihova brodica prevrnula u nemirnom moru, u prvom brodolomu u 2021. u centralnom Mediteranu, saopćile su u srijedu agencije Ujedinjenih nacija.

Deset preživjelih je spašeno i prebačeni su na obalu od pripadnika obalne straže u Zuwahri, navode Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i agencija UN-a za izbjeglice (UNHCR) u zajedničkom saopćenju.

Ratom razdirana Libija velika je ruta za migrante koji nastoje da se domognu Evrope. Agencije UN-a pozvale su na reaktiviranje operacija potrage i spašavanja na Mediteranu pod vodstvom države i na prekid vraćanja migaranata u „nesigurne luke“, prenosi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.