23.1.2021. 14:33
0
Javnost zgrožena: Više od 100 vojnika prisiljeno spavati u garaži zbog inauguracije, između 150 i 200 njih je zaraženo
Nakon što su se u javnosti pojavili snimci nekih pripadnika Nacionalne garde kako spavaju na jednom zatvorenom parkiralištu predsjednik Biden se izvinio zbog toga

Između 150 i 200 pripadnika američke Nacionalne garde koja je raspoređena u Washingtonu kako bi osigurala mirno odvijanje predsjedničke inauguracije Joea Bidena pozitivno je na koronavirus, javlja BBC.

Američke vlasti poduzele su mjere osiguranja bez presedana nakon što su u Washingtonu 6. januara pristaše bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, osporavajući Bidenovu pobjedu na izborima, upali u kongres i ugrozili američku demokraciju, potaknuti izravnim pozivom samog Trumpa.

Funkcioner, koji je želio ostati anoniman, kazao je da broj pozitivnih možda i raste, no da je ipak riječ o malom broju u odnosu na 25.000 pripadnika Nacionalne garde koji su raspoređeni u Washingtonu.

Očekuje se da će oko 7.000 pripadnika ostati barem do kraja mjeseca, rekao je dužnosnik, dok bi manji broj njih mogao ostati i duže.


(Admir Oručević)

SAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.