25.1.2021. 21:00
0
Snimak luksuzne Putinove palate pregledalo 86 miliona ljudi, Putin tvrdi da nije njegova
Predsjednik Rusije Vladimir Putin demantovao je tvrdnje svog najvećeg kritičara, uhapšenog opozicionara Alekseja Navaljnog, da je raskošna palata na obali Crnog mora u njegovom vlasništvu.
U video istrazi vodećeg ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je trenutno u pritvoru, tvrdi se da Putin nelegalno potrošio sredstva na ekstravagantnu palatu na Crnom moru.

Tim Alekseja Navaljnog objavio je video odmah po njegovom hapšenju po povratku u Moksvu iz Njemačke gdje se lječio od posljedica trovanja nervnim agensom novičok, kako su utvrdili ljekari u berlinskoj bolnici. 

Navaljni i njegov tim tvrde da je Putinov posjed koštao 1,37 milijardi dolara i da je plaćen „najvećim mitom u historiji“.

Kremlj je odmah negirao da taj posjed pripada predsjedniku, a to je u ponedjeljak, 25. januara uradio i Putin, dan poslije demonstracija u više gradova u Rusiji na kojima se tražilo da Navaljni bude pušten na slobodu.

Snimak palate, Putin je nazvao „kompilacijom i montažom“ i dodao da mu se čini „dosadnim“.

- Ništa što je tamo navedeno kao moja imovina ne pripada meni ili mojoj bliskoj rodbini, a nikada nije ni pripadalo - rekao je Putin studentima na video konferenciji.  

Gledao je, dodao je, dijelove snimka, jer nije imao vremena da to sve pogleda.

Video snimak je objavljen u utorak, 19. januara, dva dana nakon što je Navaljni doletio nazad iz Njemačke i bio uhapšen još na aerodromu.

Do sada ga je na Youtubeu pogledalo više od 86 miliona ljudi.

(Mirza Malović)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.