17.2.2021. 14:41
0
Kliničko istraživanje - U Britaniji će 90 dobrovoljca biti izloženo koronvirusu
Britanski regulatori odobrili su u srijedu prvo kliničko istraživanje koronavirusa na ljudima, tokom koje će volonteri biti namjerno izloženi virusu u studiji koja bi pokazala kako se virus širi.
Vlada je danas saopćila da su etički regulatori britanskih kliničkih ispitivanja odobrili probu koja će započeti u roku od mjesec dana. Cilj je razviti efikasnije vakcine i tretmane protiv koronvirusa.

Oko 90 dobrovoljaca u dobi od 18 do 30 godina  će biti izloženi koronvirusu  „u sigurnom i kontroliranom okruženju“. Studija će pokušati da ustanovi koje su najmanje količine virusa potrebne da izazovu zarazu.

Od mladih ljudi je zatraženo da volontiraju jer imaju najniži rizik od ozbiljnijeg obolijevanja od koronavirusa. Učesnici studije bit će nadzirani 24 sata dnevno, prenosi AP.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.