24.2.2021. 19:35
0
Poljska zatvara granicu s Češkom i Slovačkom, zbog korone zaoštrava i mjere
Poljska planira ograničiti promet na svojim južnim granicama s Češkom i Slovačkom te uvesti strože restriktivne mjere u nekim od teže pogođenih regija, objavio je ministar zdravstva u srijedu.

Broj novozaraženih koronavirusom u srijedu u Poljskoj iznosi 12.146, objavio je Adam Niedzielski za radio TOK FM.

Poljska je posljednji put više od 10 tisuća novih slučajeva dnevno imala početkom siječnja, prenosi agencija dpa.

„Imamo veoma dinamičan rast iz dana u dan i u usporedbi s prošlim tjednom“, rekao je poljski ministar.

Vlasti su odlučile ograničiti dolaske iz Češke i Slovačke zbog loše epidemiološke situacije u tim zemljama, dodao je Niedzielski. Poljske vlasti u nekim regijama, posebno na sjeveroistoku zemlje, planiraju vratiti neke nedavno ukinute restriktivne mjere, možda čak i zatvoriti hotele i škole, kazao je ministar.

Poljska će najvjerojatnije napustiti opciju da se lica u javnosti prekrivaju plastičnim vizirima ili šalovima, što je trenutno dopušteno kao alternativa maskama.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.