25.2.2021. 20:10
0
Putin se požalio na pristiske i uplitanja u politiku i stanje u Rusiji
Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da se njegova zemlja suočava sa stranim pritiskom u formi kontinuirane "politike suzbijanja" u cilju izazivanja unutrašnje nestabilnosti, slabljenja ekonomije i miješanja u unutrašnja pitanja.

U jeku rastućih međunarodnih prijetnji kao što su terorizam i kibernetski kriminal, Rusija se također suočava s "upornom i krajnje agresivnom politikom" koja ima za cilj prekid razvoja zemlje, "stvarajući probleme duž naših vanjskih granica, provocirajući unutrašnju nestabilnost i podrivajući vrijednosti koje ujedinjuju rusko društvo", upozorio je predsjednik tokom sastanka s članovima odbora Savezne službe sigurnosti (FSB).

Strani pritisak, kazao je, nije zdrave konkurentske prirode nego je dio niza akcija koje imaju za cilj staviti Rusiju pod vanjsku kontrolu.

Pored flagrantne "agresivne retorike", neutemeljenih tvrdnji i optužbi na nivou teorije zavjere korištenih u stranim ciljanim informativnim kampanjama protiv Rusije, direktne akcije kao što su ekonomske sankcije prekidaju velike međunarodne projekte i destabiliziraju ekonomiju.

U tom kontekstu, Putin se zahvalio FSB-u za pružanje pravovremenih informacija o planiranim vanjskim "provokacijama".

- Naši partneri također su zainteresirani za direktno uplitanje u politički i javni život u Rusiji, u naše demokratske procedure, i naravno, sredstva specijalnih službi koriste se protiv nas - dodao je ruski čelnik.

Ukazujući na promašenost takve politike prema Rusiji, Putin je istaknuo da će njegova zemlja uvijek štititi svoj suverenitet i nacionalni interes, sigurnost svojih građana i pravo naroda da odluči o vlastitoj budućnosti, prenosi Xinhua.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.