26.2.2021. 15:29
0
Boeing 777 na letu iz Hong Konga prema Madridu prinudno sletio u Moskvu
uski mediji javili su da je Boeing 777 prinudnio sletio u Moskvu u ranim jutarnjim satima u petak nakon što je pilot izvijestio o problemu s motorom.
Novinska agencija Interfax navela je riječi anonimnog izvora da je avion na letu iz Hong Konga prema Madridu javio o kvaru na jednom od kontrolnih kanala lijevog motora i zatražio je prinudno slijetanje na moskovski aerodrom Šeremetjevo.

Avion je sletio sigurno i niko nije povrijeđen, navodi agencija.

Honkonška agencija za civilnu avijaciju identifikovala je avion kao B777-300ER, kojim upravlja ruska državna aviokompanija Rosiya Airlines za prijevoz roba. Agencija je saopćila da u avionu nije bilo putnika.

U ovom je mjesecu Boeing 777 kojim je upravljala aviokompanija United Airlines prinudno sletio u Denveru nakon što se jedan od njegovih motora raznio u komade, izbacujući velike dijelove olupine koji su pali na gradske kvartove i sportske terene.  

Istraga je usmjerena na lopaticu ventilatora za koju se činilo da je oslabljena habanjem, što podsjeća na fatalni kvar na drugom takvom  avionu u 2018. godini. Nesreća je natjerala vlasti da prizemlje modele Boeing 777 koji koriste taj motor, Pratt & Whitney 4000-112.

Honkonška agencija za civilnu avijaciju saopćila je  avion koji je danas prinudno sletio u Moskvu nije bio opremljen motorom Pratt & Whitney, prenosi AP.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.