27.2.2021. 12:28
0
Eksplozija na izraelskom brodu u Omanskom zaljevu
FOTO: Foto: Ilustracija
Eksplozija, koja se dogodila u petak, probila je trup teretnog broda u izraelskom vlasništvu u Omanskom zaljevu, ostavljajući rupe sa svake strane plovila.
Zvaničnici su rekli da su posada i plovilo na sigurnom, ali da uzrok eksplozije zasad nije poznat na plovnom putu koji ima historiju napada na plovila za koji je kriv Iran, javlja BBC.

Pomorska trgovinska operacija Ujedinjenog Kraljevstva saopćila je da je obaviještena o eksploziji, da su istrage u toku te da su posada i plovilo na sigurnom i nastavljaju do svoje sljedeće luke plovila.

Dryad Global, firma za upravljanje rizikom od pomorske sigurnosti, identificirala je brod kao MV Helios Ray. Rečeno je da je brod dolazio iz Singapura i da se eksplozija dogodila oko 44 nautičke milje (80 kilometara) od Muscata, glavnog grada Omana.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.