28.2.2021. 8:45
0
U SAD-u zvanično odobrena i treća vakcina: Daje se jedna doza i lakše se transportuje
Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) zvanično je odobrila korištenje Johnson & Johnson vakcine protiv koronavirusa. To je treća odobrena vakcina u ovoj državi.

Johnson & Johnson će biti isplativa alternativa vakcinama Pfizer/BioNTech i Moderni. Kompanija je najavila kako će opskrbiti Sjedinjene Američke Države (SAD) sa 100 miliona doza do kraja juna. Prve doze će biti dostupne već naredne sedmice.

Iako slavimo dozvolu treće vakcine, apelujem na sve Amerikance da nastave održavati higijenu, kao i da se nastave pridržavati epidemioloških mjera. Svijetom se šire novi sojevi koronavirusa, situacija će se i dalje pogoršavati. Borba još nije gotova”, rekao je američki predsjednik Joe Biden nakon odobrenja korištenja treće vakcine.

Riječ je o jednodoznoj vakcini.

Podsjetimo, posljednja istraživanja pokazala su da je učinkovitost ove vakcine u SAD-u 72 posto, dok je u Južnoj Africi 64 posto.


(ADmir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.