17.3.2021. 8:11
0
U više pucnjava u Atlanti ubijeno osam osoba, napadač uhapšen
Najmanje osam osoba ubijeno je u tri pucnjave na jugoistoku SAD-a. Do pucnjava je došlo u salonima za masažu u gradu Atlanti i okolici, javljaju američki mediji.

Osumnjičeni je uhapšen. Zove se Robert Aaron Long i ima 21 godinu.

Prva pucnjava, u kojoj su četiri osobe ubijene i dvije ranjene, dogodila se jučer poslijepodne u salonu za masažu pedesetak kilometara od Atlante, najvećeg grada u saveznoj državi Georgiji, prenosi CNN.

Nedugo zatim u još dvije pucnjave u Atlanti također su ubijene četiri osobe u dva salona za masažu. Žrtve te dvije pucnjave su žene, navodno azijskog podrijetla.

U prvoj pucnjavi u okolici Atlante četiri su osobe ubijene, a dvije ranjene.

U još dvije pucnjave u samoj Atlanti također su ubijene četiri osobe. 

Policija okruga Cherokee je preko Facebooka objavila snimku osumnjičenog Longa u crnom automobilu. Uhićen je sinoć oko 240 kilometara južno od Atlante, doznao je lokalni dnevnik The Atlanta Journal-Constitution.

"Velika je vjerovatnoća da je isti napadač sudjelovao u sva tri napada na salone za masažu u Atlanti u kojima je ubio osmero ljudi", rekao je za AFP glasnogovornik policije iz Atlante.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.