18.4.2021. 22:52
0
Njemačka odala počast za skoro 80.000 preminulih u pandemiji
Njemačka je danas odala počast za gotovo 80.000 ljudi umrlih od posljedica koronavirusa, dok se zemlja bori da savlada novi skok zaraze. U Njemačkoj je do 18. aprila potvrđeno 79.914 umrlih od posljedica koronavirusa. To je peti najveći broj u Evropi poslije Velike Britanije, Italije, Rusije i Francuske.

Njemački predsjednik Frank-Valter Štajnmajer predvodio je komemoraciju u berlinskoj koncertnoj dvorani Koncerthaus sa kancelarkom Angelom Merkel i još nekoliko visokih zvaničnika. Njima se pridružilo i nekoliko rođaka preminulih, ostavljajući svijeće u uglavnom praznoj sali.

Štajnmajer je rekao da su mjeseci fokusiranja na stope zaraze i druge statistike razumljivi, ali da se često zanemaruje da iza svih tih cifara stoje ljudi.

- Njihova patnja i smrt često ostaju nevidljivi u javnosti - rekao je on.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.