20.4.2021. 20:58
0
Nuklearni pregovori s Iranom nastavljaju se iduće sedmice
Ruski posrednik u nuklearnim pregovorima s Iranom izjavio je u utorak da su se strane usuglasile u utorak oko pauze u pregovorima kako bi se konsultovale sa svojim prijestonicama prije nego što ih nastave naredne sedmice.

- Danas je zajednička komisija JCPOA primjetila sa zadovoljstvom da je napredak ostvaren u pregovorima oko obnove nuklearnog sporazuma - izjavio je na Twitteru Mihail Uljanov, ruski ambasador u agenciji UN-a za nuklerarni nadzor, nazivajući nuklearni sporazum zvaničnim imenom.

- Odlučeno je da se uzme pauza kako bi se omogućilo delegacijama da urade svoj zadatak i konsultuju se s prijestonicama. Komisija će se ponovo sastati početkom iduće sedmice - piše Uljanov.

Kineski posrednik izjavio je novinarima da su strane započele proces stvaranja nacrta i da imaju jasnije stavove o tome kako bi završni dokument mogao izgledati, prenosi Reuters.

(Fena)

Iran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.