21.4.2021. 13:01
0
Italija započinje vakcinaciju Johnson&Johnson cjepivom
Italija će distribuisati 184.000 doza vakcina Johnson&Johnson regionalnim centrima za vakcinaciju i preporučuje ih osobama starijim od 60 godina, nakon najnovije procjene Evropske agencije za regulaciju lijekova (EMA).

Italijansko ministarstvo zdravlja i farmaceutska agencija dale su zeleno svjetlo za vakcinu nakon što su je ostavili u skladištima iz predostrožnosti zbog izvještaja da bi vakcina mogla biti povezana s pojavom vrlo rijetkih krvnih ugrušaka.

EMA je u utorak pronašla moguću vezu između cjepiva i vrlo rijetkih krvnih ugrušaka, ali navodi da su koristi veće od rizika, javlja AP.

Nakon odluke, italijanska vlada odlučila je preporučivati vakcinu osobama starijim od 60 godina, što je slična preporuka i kao i za cjepivo AstraZenece koje je također povezano s mogućim ugrušcima.

Italijanski povjerenik za zaraze rekao je da će od srijede početnih 184.000 doza Johnson&Johnson vakcina biti distribuisano u italijanske regije.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.