23.4.2021. 10:15
0
Australski grad Perth u lockdownu zbog samo jednog pozitivnog slučaja
Osoba se vjerovatno zarazila virusom tokom svoje dvosedmične karantene u hotelu u Perthu, kažu zdravstveni službenici, izazivajući zabrinutost da će doći do širenja sve virulentnijih sojeva virusa.
Glavni grad države Zapadne Australije Perth i susjedna regija Peel ući će u brzi trodnevni lockdown od petka u ponoć nakon što je jedan muškarac bio pozitivan na COVID-19.

On je bio više dana u zajednici nakon hotelske karantene.

Osoba se vjerovatno zarazila virusom tokom svoje dvosedmične karantene u hotelu u Perthu, kažu zdravstveni službenici, izazivajući zabrinutost da će doći do širenja sve virulentnijih sojeva virusa, javlja Reuters.

- Znam da je ovo teško uraditi i volio bih da ovo ne moramo raditi. Ali ne možemo riskirati s virusom - rekao je premijer Mark McGowan na televizijskoj konferenciji za novinare.


(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.