15.5.2021. 18:22
0
Razgovor prije bombardovanja i rušenja zgrade u kojoj su bili novinari: Dajte nam samo 10 minuta - Neće biti nikakvih 10 minuta!
Izraelske snage ne biraju koga će granatirati i bombardovati u Gazi.

Piše: Haris Ahbabović

Tako su na red došle i medijske ekipe i TV kuće, među kojima je i Al Jazeera.

Middle East Eye je objavio video bombardovanja zgrade u kojoj su se nalazile medijske ekipe, te koja je srušena nakon bombardovanja.

Vlasnik zgrade koja je srušena pozvao je izraelsku armiju na telefon, te ih zamolio da obustave bombardovanje zgrade na barem 10 minuta, kako bi medijske ekipe pokupile i sačuvale svoju opremu.

"Možete li zamoliti svog nadređenog da nam dadne samo 10 minuta vremena. Ništa se neće proimijeniti od tri sata, pa do 15:10. Samo treba da pošaljemo četvero ljudi, koji će nositi medijske iskaznice, nemaju oružje, kako bi pokupili svoje kamere i svoju opremu. Treba nam samo 10 minuta, pitajte svoje nadređene. Ništa se neće dogoditi", rekao je vlasnik zgrade al-Jalaa izraelskom vojniku, a onda je dobio sljedeći odgovor od njega:

"Slušaj me! Nikome nije dozvoljeno da se vrati u zgradu, nikome. Neće biti nikakvih 10 minuta, jer nikome nije dozvoljeno da se vrati u zgradu. Već smo vam dali sat vremena da se evakuišete, to je bilo za njih i za vas, nije bilo za mene. To je njihov život, ne moj", rekao je izraelski vojnik.

Par minuta kasnije, zgrada je bombardovana i do temelja uništena.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.