15.5.2021. 18:30
0
"Zašto nas bombarduju, šta smo uradili? Moja porodica kaže da ovo rade samo jer nas mrze, jer smo muslimani"
Izraelske snage ne biraju koga će granatirati i bombardovati u Gazi.

Piše: Haris Ahbabović

Danas je nastavljeno bombardovanje Gaze, a do sada je poginulo 140 Palestinaca, među kojima ima na desetine djece i žena.

10-godišnja palestinska djevojčica je, nakon što je u potpunosti porušen njen kvart, poslala poruku Planeti na engleskom jeziku:

"Ne mogu ništa da napravim, šta očekujete od mene da napravim? Da sve ovo popravim? Imam samo 10 godina. Želim da budem samo doktor ili nešto slično, da pomognem svom narodu, ali ne mogu. Ja sam samo dijete. Čak ne znam ni šta da radim sada. Preplašena sam, ali ne toliko. Uradila bih sve za moj narod, ali ne znam šta, jer imam samo 10 godina, jer sam dijete. Zašto nas bombarduju, šta smo uradili pa nam ovo čine? Moja porodica kaže da ovo rade samo jer nas mrze, jer smo muslimani. Pogledajte oko mene, ovo su sve djeca. Zašto onda samo šaljem projektile na njih i ubijaš ih? To nije pošteno, to nije pošteno", rekla je ova djevojčica za Middle East Eye.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.