9.6.2021. 20:10
0
Steinmeier kritikuje tempo pomoći u vakcinaciji za siromašne zemlje
Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier pozvao je na veće napore bogatih zemalja da podrže kampanju globalne vakcinacije protiv koronavirusa.

U video poruci snimljenoj za "Afrički okrugli stol", dešavanje na predstojećem samitu G7, Steinmeier je podržao donacije vakcina grupe bogatih zemalja za zdravstvene radnike i ranjive kategorije stanovništva u Africi.

- Istovremeno se postavlja pitanje nije li se to trebalo desiti ranije i u širem obimu. Znam da brojni ljudi u Africi smatraju da je to nepošteno, i ja dijelim taj stav - kazao je.

Steinmeier je izjavio da podržava sve napore na uspostavi proizvodnih kapaciteta za vakcine u siromašnim zemljama i regijama.

- Polovina svjetskog stanovništva živi u državama koje nemaju sredstava da se ponude kao preferencijalni kupci proizvođačima vakcina - dodao je.

On nije direktno govorio o sporenju oko zaštite patenta za vakcine, prenosi dpa.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.