22.6.2021. 14:32
0
Rabiei: Američke primjedbe o izborima u Iranu su miješanje u unutarnje stvari
Glasnogovornik iranske vlade Ali Rabiei izjavio je da će trenutna vlada ponuditi svoje iskustvo u formi plana predstojećoj administraciji, naglašavajući da bi se dobra tradicija tranzicije vlasti u Iran trebala očuvati.

Govoreći o izborima od 18. juna, Rabiei je izjavio na online konferenciji za novinare u utorak da samo održavanje izbora i učešće glasača na njima predstavljaju veliko NE onima koji su pokušali da sankcionišu izbore.

Rabiei je kazao da je predsjednik Hassan Rouhani instruirao svoju vladu da sarađuje s novoizabranim predsjednikom Ebrahimom Raisijem kako bi uručio njeno iskustvo novoj administraciji.

Predsjednik Rouhani posjetio je Raisija i poručio mu da je njegova administracija spremna da mu pruži sve informacije koja su potrebne u prelaznom periodu.

Glasnogovornik je reagirao na komentare američkog državnog sekretara o predsjedničkim izborima u Iranu, rekavši da takve izjave nisu ništa novo i Iran ih smatra miješanjem u njegova unutrašnja pitanja te su u suprotnosti s međunarodnim pravom.

Rabiei je podsjetio da su takve kritike upućene na račun američkih izbora, poput onih koje su Demokrati iznosili na izborima 2000. godine i Donald Trump u prošloj izbornoj godini,  prenosi Iranska državna novinska agencija IRNA.

Glasnogovornik američkog State Departmenta nazvao je proces u kojem je izabran novi iranski predsjednik Ebrahim Raisi “u velikoj mjeri iskonstruiranim”, ponovivši američko gledište da izbori nisu bili ni slobodni, ni pošteni.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.