30.6.2021. 17:35
0
Putin potvrdio da je primio vakcinu Sputnik V
Predsjednik Vladimir Putin u srijedu je objavio da je primio vakcinu domaće proizvodnje Sputnik V protiv koronavirusa, dok zvaničnici nastoje ohrabriti ljude na vakcinaciju u jeku novog vala zaraze.

Kremlj je prethodno saopćio da je Putin (68) primio dvodoznu vakcinu u martu i u aprilu, ali nije pružio nikakve detalje niti je objavio fotografije njegove vakcinacije.

- Mislio sam da je potrebno zaštiti se što je moguće duže. Stoga sam izabrao da se vakcinišem sa Sputnik V. Vojska je vakcinisana, i na kraju krajeva, ja sam njen vrhovni zapovjednik - kazao je.         

- Nakon primanja prve doze, nisam osjećao uopće ništa. Nakon četiri sata došlo je do izvjesne nelagode na mjestu na kome sam primio vakcinu. Drugu dozu sam primio sredinom dana. U ponoć sam izmjerio temperaturu. Iznosila je 37,2 stepeni (Celziusa). Otišao sam da spavam, i kada sam se probudio temperatura je bila 36,6. To je bilo to  - kazao je dodajući da ne podržava obaveznu vakcinaciju, i nastavit će da iznosi taj stav, prenosi Reuters.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.