27.7.2021. 20:00
0
Saudijska Arabija prijeti zabranom putovanja građanima u zemlje s 'crvene liste'
Saudijska Arabija će uvesti trogodišnju zabranu putovanja građanima koji putuju u zemlje s 'crvene liste' pod naporima da se zaustavi širenje koronavirusa i njegovih novih varijanti, objavila je u utorak državna novinska agencija SPA.

Citirala je neimenovanog zvaničnika ministarstva unutrašnjih poslova da je rekao da su neki saudijski državljani, kojima je u maju prvi put od marta 2020. godine dozvoljeno putovanje u inostranstvo bez prethodnog odobrenja vlasti, kršili putne propise, javlja Reuters.

- Svako za koga se dokaže da je prekršio ovu mjeru bit će podložan zakonskoj odgovornosti i strogim kaznama po povratku i bit će mu zabranjeno putovanje tri godine - rekao je zvaničnik.

Saudijska Arabija zabranila je putovanja ili tranzit u niz zemalja, uključujući Afganistan, Argentinu, Brazil, Egipat, Etiopiju, Indiju, Indoneziju, Liban, Pakistan, Južnu Afriku, Tursku, Vijetnam i Ujedinjene Arapske Emirate.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.