13.8.2021. 8:15
0
Kina odbacuje potrebu za daljnjom istragom WHO -a o porijeklu koronavirusa
FOTO: Agencije
Kina je u petak odbacila pozive Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) na obnovu istrage o porijeklu Covid-19, rekavši da podržava "naučne", a ne "političke" napore da se otkrije kako je koronavirus nastao.

Ponovno raste pritisak na Peking da se obavi nova istraga o počecima pandemije koja je ubila više od četiri miliona ljudi i paralizirala ekonomije diljem svijeta otkad se pojavila u kineskom gradu Wuhanu. Tim međunarodnih stručnjaka WHO-a putovao je u Wuhan u januaru 2021. godine kako bi sastavili izvještaj o nastanku koronavirusa, a koji je napisan zajedno s njihovim kineskim kolegama. Nisu uspjeli pronaći konačan stav o tome kako je virus počeo.


WHO je u četvrtak pozvao Kinu da podijeli podatke o najranijim slučajevima Covid-19 kako bi obnovio svoju istragu o porijeklu bolesti. Kina je uzvratila, ponavljajući svoj stav da je početna istraga dovoljna i da su pozivi na dodatne podatke motivirani politikom umjesto naučnog istraživanja, prenosi AFP.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.