23.8.2021. 9:13
0
Kina bez novih slučajeva koronavirusa, širenje Delta soja zaustavljeno
Kina je u ponedjeljak objavila da nije imala nove slučajeve koronavirusa, a čini se da je Peking spreman zaustaviti najozbiljnije širenje pandemije zabilježeno u proteklim mjesecima i izazvano vrlo zaraznom Delta varijantom koronavirusa - s masovnim testiranjem i ciljanim zatvaranjem, javlja AFP.

Najnoviji val pandemije, koji je zabilježen sredinom jula kada su spremačice na aerodromu u Nanjingu bile pozitivne, najteži je otkad se Covid-19 prvi put pojavio u gradu Wuhanu u centralnoj Kini.

Preko hiljadu ljudi zaraženo je u desetinama gradova.

No, vlasti komunističke Kine reagirale su brzim lokalnim zatvaranjima, ograničenjima putovanja i masovnim testiranjem u četvrtima s najvećim broj registriranih zaraženih u sklopu "nultog" pristupa pandemiji koji je praktično zatvorio kineske granice, ali je također omogućio oporavak ekonomije.

Broj novozaraženih u Kini je u opadanju više od dvije sedmice.

U ponedjeljak su podaci Nacionalne zdravstvene komisije pokazali da se broj zaraženih na lokalnom nivou spustio na nulu nakon petosedmične bitke da se zaustavi širenje delta soja koronavirusa.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.