2.9.2021. 14:11
0
Norveška odobrila vakcinaciju protiv koronavirusa za djecu od 12 do 15 godina
Norveška će početi nuditi vakcine protiv koronavirusa za djecu uzrasta od 12 do 15 godina, izjavila je u četvrtak premijerka Erna Solberg.

Do sada je za ovu starosnu grupu preporučena samo vakcina koju su razvili Pfizer/BioNTech, saopćio je Institut za javno zdravlje, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Za sada će biti ponuđena samo prva doza, a odluka o davanju druge doze bit će naknadno donesena, rekla je Solberg.

Norveška trenutno bilježi ubrzani rast broja zaraženih, naročito među mladima, i na neko vrijeme će odgoditi dodatno ublažavanje društvenih restrikcija.

"Vlada u ovom trenutku neće nastaviti sa otvaranjem", rekla je norveška premijerka.

Oko 72 posto svih Norvežana do sada je primilo prvu dozu vakcine protiv COVID-19, a 57 posto populacije je potpuno vakcinisano, navodi se u podacima Instituta za javno zdravlje.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.