8.9.2021. 18:11
0
Pakistan pozvao međunarodnu zajednicu da spriječi krizu u Afganistanu
Pakistanski ministar vanjskih poslova pozvao je međunarodnu zajednicu da pomogne u sprječavanju humanitarne i ekonomske krize u Afganistanu.

Šah Mahmood Qureshi obraćao se virtualnom sastanku ministara vanjskih poslova iz susjednih zemalja Afganistana. Sastanku su prisustvovali njegovi kolege iz Kine, Irana, Tadžikistana, Turkmenistana i Uzbekistana.

Sastanak je održan dan nakon što su talibani najavili privremenu vladu za Afganistan, javlja AP.

Dodao je kako se od preuzimanja Kabula od talibana "nije dogodilo mnogo strašnih krvoprolića", a izgleda da je izbjegnuta mogućnost dugotrajnog sukoba i građanskog rata.

Međutim, situacija u Afganistanu ostaje složena i fluidna i "zahtijeva odbacivanje starih gledišta, razvijanje novih pogleda i nastavak s realnim i pragmatičnim pristupom".

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.