11.9.2021. 11:28
0
SAD: Koronavirusom zaražene gorile u zoološkom vrtu
Koronavirus je potvrđen kod gorila u zoološkom vrtu u Atlanti, u saveznoj američkoj državi Georgia, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz zoološkog vrta u Atlanti navedeno je da su kod gorila zabilježeni simptomi poput kašlja, curenja nosa i gubitka apetita.

Navedeno je kako su uzorci usta, nosa i stolice uzeti i poslani u laboratorij na Univerziteta Georgia.

Rezultati su pokazali da su pozitivni, a u saopćenju nisu dati podaci o broju gorila zaraženih u COVID-19. Navedeno je da su se počeli uzimati uzorci od drugih gorila u zoološkom vrtu, gdje ih ima ukupno 20.

Američki mediji navode da je virusom zaraženo 13 gorila. COVID-19 dijagnosticiran je u januaru kod dvije gorile u zoološkom vrtu u San Diegu.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.