16.9.2021. 13:16
0
Devet kupača se utopilo na obali Sredozemnog mora u Francuskoj
FOTO: Ilustracija
Najmanje devet osoba utopilo se u uzburkanom Sredozemnom moru na jugu Francuske, saopćili su zvaničnici.

Morske struje su ih povukle dok su se kupali u nemirnom moru na nekoliko različitih plaža na južnoj obali, javlja BBC. Pet osoba u 60-im i 70-im godinama smrtno je stradalo u Heraultu, dvoje u dobi od 58 i 71 godinu u Bouches-du-Rhône-u, a još dvoje je život izgubilo na plaži u Leucateu u Audei.

Hitne službe u Heraultu saopćile su da su pokušale spasiti 12 ljudi koji su se utopili u Agdeu, La Grande-Motteu, Marseillanu, Serignanu i Viasu. Sedam ih je spašeno, ali je pet smrtno stradalo. Tada je u regiji uvedeno narandžasto upozorenje za oluje, kiše i poplave. Vatrogasne i hitne službe apelirali su na posjetioce plaža da se ne kupaju u moru. 


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.