17.9.2021. 13:53
0
Pakistanski premijer i iranski predsjednik o Afganistanu
Pakistanski premijer sastao se s iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem, a tema razgovora je bila Afganistan.

U saopćenju Ministarstva vanjskih poslova u petak se navodi da su se dvojica čelnika sastali na margini sastanka Šangajske organizacije za saradnju u tadžikistanskom gradu Dušanbeu. Rasprava se fokusirala na Afganistan i druga bilateralna pitanja, pri čemu je pakistanski premijer Imran Khan podcrtao vitalni interes svoje zemlje za miran, stabilan i prosperitetni Afganistan.

Khan je u posjeti Tadžikistanu kako bi učestvovao na sastanku članova organizacije iz Kine i Rusije. Afganistanska budućnost dominirala je samitom, prenosi AP.

Talibani su prošlog mjeseca preuzeli kontrolu nad Afganistanom. Do sada Pakistan, kao i druge zemlje, nije priznao novu talibansku vladu. Pakistan kaže da će svaka takva odluka biti objavljena nakon konsultacija sa svjetskom zajednicom. Prema izjavi, Khan je rekao da je neophodno poduzeti hitne korake za stabilizaciju sigurnosne, humanitarne i ekonomske situacije u Afganistanu.



(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.