17.9.2021. 20:17
0
Italija u novembru domaćin Foruma mladih EU-Balkan
Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije, u partnerstvu sa Vijećem za regionalnu saradnju (RCC), bit će domaćin Foruma mladih EU-Balkan od 22. do 26. novembra 2021. godine u Rimu.

Na Forumu će se okupiti studenti iz cijele Evrope koji će razgovarati o zajedničkim izazovima budućnosti Evrope i punopravnom članstvu Balkana u Evropskoj uniji.

Ministar vanjskih poslova Italije Luigi Di Maio će prisustvovati zadnjoj sesiji kako bi rezultate Foruma predstavio na Konferenciji o budućnosti Evrope.

Partneri u organizaciji Foruma su, osim Vijeća za regionalnu saradnju, još i Regionalni ured za saradnju mladih (RYCO) iz Tirane, Centar za izučavanje međunarodnih politika iz Rima (CeSPI) i organizacija Osservatorio Balcani Caucaso Transeuropa (OBCT) iz Trenta.

Forum će objediniti 33 zemlje, 78 studenata, 10 mentora i brojne donosioce politika iz cijele Evrope kako bi se prikupile nove informacije i ideje, te se odredio zajednički pravac daljnjih aktivnosti. 

Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije će izdvojiti sredstva za mrežu da pripremi buduće projekte na osnovu zaključaka Foruma o institucionalnim, ekonomskim i društvenim pitanjima.

Očekuju se prijave studenata iz cijele Evrope s iskazanim zanimanjem za evropske integracije i društveni aktivizam. Program i obrazac prijave može se naći na www.eubalkanforum.org.

Prijave se primaju do 15.oktobra 2021. godine, saopćeno je iz RCC-a.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.