20.9.2021. 8:27
0
Ruska vladajuća stranka osvaja većinu, ali gubi određenu podršku
Vladajuća ruska stranka Jedinstvena Rusija, koja podržava predsjednika Vladimira Putina, zadržala je parlamentarnu većinu nakon izbora, uprkos gubitku više od desetine svoje podrške, pokazali su djelimični rezultati u ponedjeljak, javlja Reuters.

S prebrojenih gotovo 74 posto glasačkih listića, Centralna izborna komisija saopćila je kako je Jedinstvena Rusija osvojila gotovo 49 posto glasova, a njen najbliži suparnik, Komunistička partija, oko 20 posto.

Iako to predstavlja izrazitu pobjedu, čini se da je Jedinstvena Rusija izgubila podršku u odnosu na parlamentarne izbore održane 2016., kada je stranka osvojila nešto više od 54 posto glasova.

Neugodnost zbog višegodišnjeg pogoršanja životnog standarda i optužbe za korupciju zatvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog iscrpli su određenu podršku, dodatno pogoršanu taktičkom kampanjom glasanja koju su organizirali Navaljnijevi saveznici.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.