25.9.2021. 14:32
0
Talibani tijelo muškarca objesili na dizalicu i postavili na glavni trg grada Herat
Talibani su objesili tijelo muškarca na dizalicu koju su postavili na glavnom trgu grada Herat u zapadnom Afganistanu, a ovaj jeziv prizor nagovještava povratak nekih od njihovih ranijih metoda vladavine, navodi AP pozivajući se na izjave svjedoka, prenosi Dnevni Avaz.

Vazir Ahmad Sediki (Wazir Ahmad Seddiqi), koji vodi obližnju apoteku, potvrdio je za agenciju da su četiri tijela donijeta danas na trg, a tri kasnije premještena na druge trgove u gradu kako bi bili izloženi. Sediki je rekao da su talibani objavili na trgu da su njih četvorica uhvaćeni u otmici i da ih je policija ubila, a nije poznato da li su oni poginuli u sukobu sa policijom ili nakon njihovog hapšenja.

Od kada su talibani 15. avgusta zauzeli Kabul i preuzeli kontrolu nad zemljom, Afganistanci, ali i cijela međunarodna zajednica su u iščekivanju da vide da li će se oni ponovo u provođenju svoje vlasti koristiti najsurovijim metodama, kao što su to radili krajem devedesetih.

Afganistan
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.