14.10.2021. 22:48
0
WSJ - SAD nastavljaju s evakuacijskim letovima iz Afganistana do kraja godine
Sjedinjene Države nastavit će s evakuacijskim letovima iz Afganistana do kraja godine, javio je Wall Street Journal u četvrtak, pozivajući se na neidentifikovanog zvaničnika američkog State Departmenta.

Letovi pod američkim sponzorstvom pomogli bi američkim građanima, onima s legalnom dozvolom boravka i podnosiocima molbe za vizu. Nikakav datum nije određen za nastavak letova, pišu novine.

Predstavnici State Departmenta nisu odmah odgovorili na zahtijev za komentarom izvještaja WSJ.

Administracija predsjednika Joa Bidena saopćila je kako joj je vodeći prioritet vraćanje Amerikanaca i vlasnika zelene karte koji nisu mogli napustiti Afganistan u američkoj operaciji evakuacije u augustu, prenosi Reuters.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.