15.10.2021. 14:45
2
Rusija i Kina održavaju zajedničke mornaričke vježbe
Rusija i Kina održavaju zajedničke mornaričke vježbe u Japanskom moru u petak i prakticiraju kako da zajednički djeluju i uništavaju plutajuće neprijateljske mine iz artiljerijske vatre, navodi rusko ministarstvo odbrane u saopćenju.

Manevri su dio vježbi mornaričke saradnje od 14. do 17. oktobra, i u njima učestvuju brodovi ruske pacifičke flote, među kojima su minolovci i podmornica.

Moskva i Peking ostvarili su tješnje vojne i diplomatske veze poslednjih godina u vrijeme pogoršanih odnosa dvije zemlje sa Zapadom.

Dva kineska razarača, podmornica i dvije korvete su među plovilima koje je Peking poslao da učestvuju u vježbama, saopćilo je rusko ministarstvo odbrane, navodeći da su se usidrili na ruskom dalekom istoku prethodnog dana.

Kombinovane snage vježbat će otvaranje vatre na mete stvorene kao imitacija neprijateljskih brodova i izvest će vježbe protuzračne odbrane koje uključuju ruske multifunkcionalne borbene avione SU-30SM i helikoptere, saopćilo je ministarstvo, prenosi Reuters.


(Fena)

KinaRusija
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.