18.10.2021. 12:39
0
Von der Leyen: EU izvezla više od milijardu vakcina protiv koronavirusa
Evropska unija je do sada izvezla više od milijardu doza vakcina protiv COVID-19 u države izvan njenih granica.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen izjavila je da su vakcine poslane u više od 150 zemalja, čineći 27-člani blok najvećim izvoznikom vakcina u svijetu.

EU je saopćila da je pojačana vakcinacija protiv COVID-19 širom svijeta sada vrhunski prioritet bloka i da se već prošlog mjeseca obavezala da će poslati još 200 miliona doza vakcina afričke i u druge siromašne zemlje.

I pored toga što bogate zemlje već razmišljaju o davanju treće doze vakcine za velike dijelove svog stanovništva, većina siromašnih zemalja u svijetu još čeka da značajan dio njihovog stanovništva bude potpuno vakcinisan, što pokazuje neravnopravnost u pristupu vakcinaciji, prenosi AP.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.