22.10.2021. 13:13
0
Litvanija zbog migranata pozvala EU na gradnju ograde na granici s Bjelorusijom
Litvanski predsjednik Gitanas Nauseda izjavio je u petak da EU treba brzo reformirati svoj zakone o azilu i podići ograde na svojim granicama kako bi se u kratkoročnom periodu branila od Bjelorusije, za koju je izjavio da migraciju “koristi kao oružje” i da uvodi migrante u blok.

- Također bismo trebali govoriti o fizičkoj ogradi, koja je krajnje potrebna kao kratkoročna mjera - kazao je Nauseda po dolasku na drugi dan razgovora među 27 nacionalnih čelnika bloka, dugo podijeljenih oko toga kako se baviti migracijom.

- Obzirom da niko ne zna šta će se desiti sutra, možda će biti tri, četiri, pet hiljada migranata koji ostaju na granici, dok istovremeno pokušavaju preći tu granicu na raznim mjestima. Moramo biti odlučni – izjavio je litvanski čelnik, prenosi Reuters.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.