26.10.2021. 18:05
0
Kako je Planeta opet pala na ispitu: Četvero djece utopilo se u brodolomu brodice sa migrantima u Grčkoj
Četvero djece utopilo se u utorak nakon što je brodica koja je prevozila 27 migranata potonula, dok su pokušavali preći iz Turske u Grčku, saopćio je grčki ministar za migracije.

Grčka je jedna od glavnih ruta za Evropsku uniju za tražioce azila koji prelaze iz Turske u trošnim i gumenim prenatrpanim brodicama. Njihov broj u Grčkoj naglo opao u posljednjim godinama a brodolomi sa smrtnim ishodom postali su rijetkost.

Ministar za migracije Notis Mitarachi saopćio je da je četvero djece bilo u dobi od tri do 14 godina.

- Spašena su 22 migranta i vjeruje se da je još jedna osoba nestala - kazao je on.

Nacionalnost migranata nije odmah objavljena.

- Ovo je realnost eksploatacije migranata od kriminalnih bandi u Egejskom moru - piše Mitarachi u tweetu, prenosi Reuters.

(Fena / H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.