29.10.2021. 12:21
0
Demonstranti se okupljaju na klimatskim protestima u Londonu
Demonstranti su se u petak počeli okupljati u srcu finansijske četvrti Londona kako bi lobirali protiv upotrebe fosilnih goriva uoči početka samita UN-a o klimi u škotskom gradu Glasgowu.

Protesti u Londonu, kojima će se pridružiti švedska aktivistica Greta Thunberg, održat će se u sklopu Svjetskog dana akcije za klimu prije nego što će se lideri okupiti u Glasgowu na početak Konferencije UN-a o klimatskim promjenama, poznate kao COP26. Mnogi ekolozi poručili su da je ovaj samit posljednja prilika u svijetu da preokrene tok u borbi protiv klimatskih promjena.

Aktivisti u Londonu započeli su svoj dan djelovanja okupljanjem ispred Spomenika za klimatsku pravdu koji se nalazi ispred kompanije Lloyd's of London. Položili su crveno cvijeće sa natpisom "Ustanite, zapamtite otpor" na mjestu protesta, prenosi AP.

Demonstranti traže da globalni finansijski sistem prestane da ulaže u korištenje fosilnih goriva. Očekuje se da će tokom dana voditi kampanju na brojnim lokacijama u Londonu.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.