1.11.2021. 21:17
0
Kraljica Elizabeta nada se da će klimatski samit biti uspješan
Kraljica je pozvala svjetske lidere da stvore "sigurniju, stabilniju budućnost" za planetu.

U video poruci je pozvala delegate COP26 da se "izdignu iznad politike trenutka" i uvide da je "vrijeme za riječi sada prešlo u vrijeme za akciju".

Ona je rekla da je "historija pokazala da kada se nacije udruže u zajedničkom cilju, uvijek ima mjesta za nadu", prenosi BBC.

Kraljica, koja ima 95 godina, trebala je prisustvovati konferenciji u Glasgowu. Ali ona je prethodno snimila svoje obraćanje prošle sedmice u zamku Windsor nakon što su joj ljekari savjetovali da se odmori nakon medicinskih pregleda.

Kraljica je rekla: "Izvor snage mi je veliki ponos na ulogu koju je moj suprug igrao u ohrabrivanju ljudi da zaštite našu krhku planetu. Njegov rad živi kroz rad našeg najstarijeg sina Charlesa i njegovog najstarijeg sina Williama. Ne mogu biti ponosnija na njih."

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.