9.11.2021. 17:18
0
Rusija odbila ministarski sastanak o sukobu u istočnoj Ukrajini
FOTO: Agencije
Francusko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je u utorak da je Rusija odbila da prihvati ministarski sastanak s Francuskom, Ukrajinom i Njemačkom na kome bi se raspravljalo o sukobu u istočnoj Ukrajini i negiralo je de da nije odgovorilo na prijedloge koje je uputila Moskva.

- To nije tačno - izjavila je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Anne-Claire Legendre odgovarajući na pitanje da prokomentira ruske navode da ni Pariz ni Berlin nisu odgovorili na ruske prijedloge o nacrtu saopćenja za takav sastanak.

- Francuska i Njemačka odgovorile su na ruske prijedloge. One su predložile održavanje sastanka u normandijskom formatu, koji je odbacio ruski ministar vanjskih poslova - izjavila je Legendre, prenosi Reuters.


(FENA/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.