10.11.2021. 22:50
0
Von der Leyen: Nove sankcije Bjelorusiji moguće već naredne sedmice
Ursula von der Leyen, predsjednica Evropske komisije, upozorila je Bjelorusiju da bi nove sankcije mogle uslijediti već naredne sedmice kao odgovor za ulogu Minska u sve većem broju migranata na vanjskim granicama Evropske unije (EU).

Von der Leyen je na Twitteru napisala da situacija na granici između EU i Bjelorusije nije migrantska kriza već “hibridni napad”.

EU trenutno planira peti paket sankcija Bjelorusiji, a meta je prvenstveno državna aviokompanija “Belavia” zbog navodnog prijevoza migranata u Bjelorusiju.

Blok optužuje Minsk da eksploatiše migrante podržavajući njihova putovanja ka vanjskim granicama EU u Poljskoj, Latviji i Litvaniji u znak odmazde na sankcije Zapada za represiju bjeloruske vlade nad civilnim društvom.


(Ajdin Balićevac)

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.