13.11.2021. 16:11
0
Rusija zabilježila novi rekordni broj umrliih u pandemiji
Rusija je u subotu izvjestila o novom dnevnom rekordu broja preminulih od COVID-19, dok je ukupan broj zaraženih tokom pandemije u zemlji prešao devet miliona.

Nagli rast broja umrlih i zaraženih koji je počeo sredinom septembra izgleda da je dostigao vrhunac tokom prošle sedmice, ali je nacionalna radna grupa za borbu protiv koronavirusa danas objavila da je rekordna 1.241 osoba preminula od virusa tokom protekla 24 sata, što je za dvije osobe više od rekordne cifre objavljene u srijedu.

Radna grupa saopćila je da je zabilježeno 39.256 novozaraženih, čime je ukupan broj zaraženih u zemlji od izbijanja pandemije porastao na 9,03 miliona, prenosi AP.


(FENA/Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.