4.12.2021. 18:32
0
Roditelji osumnjičenog ubice u školi u Michigenu izjasnili su se da nisu krivi po optužbama za ubistvo iz nehata
FOTO: Reuters
Sudija u Michiganu odredio je kauciju od 500.000 dolara za roditelje tinejdžera optuženog za ubistvo četvoro srednjoškolaca, nakon što su vlasti u subotu privele par nakon opsežne potrage.

Pojavljujući se putem video veze iz zatvora na suđenju, James i Jennifer Crumbley izjasnili su se da nisu krivi po četiri tačke za ubistvo iz nehata.


Tužiteljica okruga Oakland Karen McDonald rekla je na saslušanju da su Crumbleyevi podigli 4.000 dolara sa bankomata dok su vlasti tragale za njima i da su i dalje u opasnosti da pobjegnu., prenosi Reuters.


"To nisu ljudi za koje možemo biti sigurni da će se sami vratiti na sud", rekla je ona.

Vlasti su počele potragu za parom nakon što su tužioci okruga Oakland u petak objavili da će biti optuženi za ubistvo iz nehata u vezi s masovnom pucnjavom u kampusu.  Tužioci su rekli da su Crumbleyjevi kupili pištolj svom sinu kao božićni poklon, a zatim zanemarili znakove upozorenja, uključujući i dan pucnjave.

Šef policije u Detroitu Džejms Vajt rekao je na konferenciji za novinare da par nije provalio u zgradu u kojoj su uhapšeni, već da ih je neko pustio unutra.

Petnaestogodišnji sin para, Ethan Crumbley, zadržan je bez kaucije i optužen je kao punoljetan zbog sumnje da je izvršio najsmrtonosniju pucnjavu u američkoj školi 2021. godine u utorak u srednjoj školi u Oksfordu, oko 40 milja (60 km) sjeverno od Detroita,  piše Reuters.


Nakon što su Crumbleyevi napustili skup bez svog sina, Ethan Crumbley je vraćen na nastavu, a kasnije je izašao iz kupatila sa pištoljem, ubivši četiri učenika i ranivši još sedam osoba, saopštile su vlasti.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.