6.12.2021. 22:49
0
Američki šef otpustio 900 zaposlenih preko Zoom-a
Šef američke firme kritiziran je nakon što je otpustio oko 900 svojih zaposlenih u jednom Zoom pozivu.
"Ako ste na ovom pozivu, vi ste dio nesretne grupe koja je otpuštena", rekao je Vishal Garg, izvršni direktor hipotekarne firme Better.com, u pozivu, koji je kasnije postavljen na društvene mreže.   Komentari na društvenim mrežama rekli su da je to bilo "hladno", "surovo" i "užasan potez", posebno uoči Božića.   "Prošli put kada sam ovo uradio, plakao sam", rekao je Garg osoblju na pozivu, piše BBC News.

"Volio bih da su vijesti drugačije. Volio bih da napredujemo," rekao je.  Ovaj put je njegov ton bio odmjeren i pozivao se na bilješke na stolu ispred sebe.   G. Garg je rekao da učinak i produktivnost osoblja, te promjene na tržištu stoje iza masovnog otpuštanja, kako je rekao, 15% radne snage Better.com-a.

Nije spomenuo infuziju gotovine od 750 miliona dolara (565 miliona funti) koju je Better.com primio od investitora prošle nedelje.   BBC je kontaktirao Better.com za odgovor.

Ovakvo masovno pucanje ne bi bilo legalno u Velikoj Britaniji, rekla je ona.


"Samo zato što ovo možete učiniti u Americi, ne znači da treba", dodala je.

To bi moglo naštetiti firmi, kao i njenom osoblju, rekla je jer će "postojeći zaposlenici gledati na to kako se kompanija odnosi prema ljudima kao na signal kako će se prema njima odnositi u budućnosti".


Ovakvo masovno pucanje ne bi bilo legalno u Velikoj Britaniji, rekla je ona.


(Amer Mujezinović)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.