9.12.2021. 13:02
1
Milijarder koji je predvidio financijsku krizu 2008. najavljuje dolazak nove ekonomske katastrofe
Prošle godine studija banke Federalnih rezervi New York pokazala je da je trgovinski rat koštao američke firme 1,7 bilijuna dolara tržišne kapitalizacije, piše Poslovni.hr.

Milijarder Ray Dalio predvidio je financijsku krizu 2008. godine. Zatim je najavio dugotrajne probleme za američko gospodarstvo zbog pandemije covida-19. Sada 72-godišnji biznismen, koji je izgradio najveći svjetski hedge fond Bridgewater Associates, upozorava na novu ekonomsku katastrofu na horizontu, piše Poslovni.hr. 


‘Mislim da smo u opasnosti od rata s Kinom. I to uglavnom zbog nerazumijevanja’, rekao je Dalio za CNBC.


U svojoj najnovijoj knjizi ‘Principi za suočavanje s promjenjivim svjetskim poretkom’, Dalio je napisao da bi američki pokušaji da Kinu i njezinu kulturu učine ‘američkom’ na kraju mogli dovesti do sukoba.


To bi moglo intenzivirati trgovinski rat dviju nacija, koji je započela Trumpova administracija 2018., i dovesti do toga da američke tvrtke smanje plaće, snize profitne marže i podignu potrošačke cijene, piše tportal.


Studija Moody’s Analytics pokazala je da je trgovinski rat s Kinom koštao Amerikance najmanje 300.000 radnih mjesta samo u prvoj godini. Prošle godine studija banke Federalnih rezervi New York pokazala je da je trgovinski rat koštao američke tvrtke 1,7 bilijuna dolara tržišne kapitalizacije.


(Kenan Bešlija) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.